Interceptări Victor Paul Dobre: Ponta și Antonescu s-au înțeles să demisionez. Vor să dea Ordonanţă, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste

Interceptări Victor Paul Dobre: Ponta și Antonescu s-au înțeles să demisionez. Vor să dea Ordonanţă, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste
Foto: romanialibera.ro

Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administrației, a fost interceptat de procurorii din Parchetul General, care aveau mandat de la Curtea Supremă de Justiție. Acesta spune, în convorbirile interceptate, că Victor Ponta și Crin Antonescu s-ar fi înțeles ca Dobre să demisioneze.

Pasaje din convorbirile interceptate au apărut în cotidianul Evenimentul Zilei. Astfel, în seara zilei de 3 august Dobre are următoarea discuție cu un domn:

Victor Paul Dobre: Vă salut! Domnule ministru, nu vreau să vă stric seara, dar am înţeles că preşedintele şi cu premierul s-au înţeles să demisionez. Asta e viaţa!

Domn:  Eu nu ştiu despre aşa ceva.(!!!)

Victor Paul Dobre: Aşa mi-a spus domnul Chiţoiu. A fost o video-conferinţă la PNL, eu eram pe drum. M-au atacat oameni importanţi cum e domnul Fenechiu şi când am întrebat mi s-a spus că aşa s-a înţeles Preşedintele cu Ponta. Nu am nicio problemă.

Domn: De ce?

Victor Paul Dobre: Nu ştiu. Că am semnat că sunt 18.300.000 pe liste.

Tot în aceeași zi, câteva minute mai târziu, Dobre are o altă convorbire, în care îi povestește unei persoane că Guvernul vrea să dea ordonanțe și să îi scoată de pe listele permanente de românii din străinătate, astfel că ei să nu voteze pe acestea.

Victor Paul Dobre:Îţi spun eu ce vor: vor să dea Ordonanţe, să facă o nebunie întreagă.

V: Nu pot să cred!

Victor Paul Dobre: Da, da! Să facă o Ordonanţă, să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste, o nebunie întreagă.

V: Victore, hai să vedem dacă nu ne dăm demisia de tot! Pe bune!

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie solicită vineri Camerei Deputaţilor un aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Vezi aici mai multe despre avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Dobre

Vezi AICI referatul procurorilor în care apar aceste interceptări