Japonia: Există riscul unei noi explozii la Fukushima. 200.000 de oameni, evacuaţi

Japonia: Există riscul unei noi explozii la Fukushima. 200.000 de oameni, evacuaţi
Peste 200.000 de persoane au fost evacuate de la Fukushima  în urma exploziei ce a avut loc sâmbătă la un reactor nuclear. Oficialii susţin că există pericolul unei noi explozii, întrucât reactorul 3 de...

Peste 200.000 de persoane au fost evacuate de la Fukushima  în urma exploziei ce a avut loc sâmbătă la un reactor nuclear.

Oficialii susţin că există pericolul unei noi explozii, întrucât reactorul 3 de la Fukushima nu poate fi răcit. Până în acest moment, poliţia estimează că sunt 10.000 de morţi.

Autorităţile au început să verifice fiecare persoană care s-a aflat în apropierea centralei nucleare în momentul exploziei, după ce medicii au anunţat că trei persoane au fost iradiate.

Persoanele care au fost iradiate vor fi supuse unui procedeu special pentru decontaminare radioactivă.

Risc de explozie la Fukushima

Unul dintre evacuaţi a povestit că nu ştie ce se întâmplă pentru că autorităţile îl transferă dintr-un adăpost în altul, fără să îi dea nicio explicaţie.

„M-am sinţit uşurat când am aflat că plec de aici, dar sunt respins din adăposturi. Mi-a luat 12 ore să ajung aici, unde nu pot să rămân”, spune Yoshihiro Izumi.

Compania TEPCO deţine trei centrale nucleare, printre care şi Fukushima 1 şi 2, informează Reuters. În 2002, preşedintele TEPCO a fost nevoit să-şi dea demisia împreună cu alţi patru directori executivi, din cauza presupusei falsificări a înregistrărilor de securitate a centralelor nucleare. Compania a fost suspectată în 29 de cazuri pentru falsificarea înregistrărilor de reparaţii la reactoarele nucleare.

Populaţia, evacuată de la Fukushima