Lanț uman pentru a atrage atenția Guvernului asupra Domeniului Schiabil Transalpina (VIDEO)

Lanț uman pentru a atrage atenția Guvernului asupra Domeniului Schiabil Transalpina (VIDEO)

Mnaifestare inedită la Râmnicu Vâlcea. Peste 1000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă să formeze un lanţ uman, totul pentru a atrage atenţia Guvernului asupra Domeniului Schiabil Transalpina. Organizatorii acţiunii susţin că deşi proiectul este gata în proporţie de 90%, actualul ministru al turismului, Maria Grapini nu a găsti banii necesari pentru finalizarea lui. Aşa că, lucrările au fost oprite printr-o decizie a guvernului Victor Ponta.

Manifestarea este organizată, în special, pentru a trage atenţia Guvernului asupra continuării lucrărilor de la pârtia Transalpina Ski Resort. Iniţial lucrarea trebuia terminană pe 30 iunie 2013, dar din lipsă de bani acestea au fost sistate.

Este vorba de 35 de milioane de euro, din care au fost plătiţi în timpul fostului ministru al turismului Elena Udrea 25 de milioane de euro. Ar mai fi 10 milioane de euro, adică aproape triplu faţă de bugetul pe care îl are actualul ministru al turismului Maria Grapini, personaj care dispune doar de patru milioane de euro pe 2013. Aşa că cei de la grupul independent „Noi vrem să schiem in România” nu vor să stea cu mâinile în sân şi vor să organizeze un lanţ uman pentru a atrage atenţia autorităţilor.

Finalizarea pârtiei Transalpina ar putea crea aproximativ 3000 de locuri de muncă, iar zona este şi ea una destul de sensibilă cu şomaj mare. Vorbim de o arie ce cuprinde patru judeţe- Valcea, Gorj, Hunedoara si Alba şi asta nu ar fi tot. Pârtia ar putea aduce sute de mii de schiori pe sezon, mai ales că iarna trecută au fost peste 100.000 de urcări pe instalația de schi. Banii ar ajunge la bugetul local şi central.

Lanț uman pentru Transalpina

Embed: