MAE a cerut repatrierea copiilor români rămași în Norvegia după ce au fost despărțiți de părinții lor

MAE a cerut repatrierea copiilor români rămași în Norvegia după ce au fost despărțiți de părinții lor
Foto: ourworldtravels.com

Ministerul Afacerilor Externe a cerut repatrierea copiilor români rămași în Norvegia, după ce au fost despărțiți de părinții lor. Este vorba despre cei cinci copii ai unei familii din Arad, cu vârste cuprinse între şase luni şi opt ani, care au rămas instituţionalizaţi în Norvegia, ţară în care au lucrat părinţii acestora.

În prezent, se aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor norvegiene. MAE a solicitat clarificări asupra acestui caz, inclusiv prin intermediul Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti.

Potrivit relatărilor părinţilor, Marius Rădulescu şi Claudia Stancu, cei cinci copii pe care îi au împreună le-au fost „luaţi fără drept din grijă” de autorităţile norvegiene în luna mai, de când nu ar mai fi primit informaţii despre soarta lor.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori