MAE: Misiunea diplomatică din Libia va fi evacuată

MAE: Misiunea diplomatică din Libia va fi evacuată
O aeronavă militară C-27 J Spartan va efectua, vineri, un zbor pentru repatrierea personalului misiunii diplomatice din Tripoli, Libia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Potrivit sursei citate,...

O aeronavă militară C-27 J Spartan va efectua, vineri, un zbor pentru repatrierea personalului misiunii diplomatice din Tripoli, Libia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, aeronava va decola, la ora 07:00, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni. Până în acest moment, aeronavele Hercules și Spartan aparținând Ministerului Apărării Naționale au evacuat peste 300 de cetățeni români și străini din Libia.

Aceasta este prima operațiune de evacuare aeriană a unor cetățeni aflați în pericol într-o țară străină, efectuată de Armata Română după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ministerele de Externe și Apărare din România au colaborat fără întrerupere de la începutul violențelor din Libia pentru aducerea în țara a cetățenilor români, care au solicitat acest lucru, în deplină siguranță.