Mall-ul Liberty Center din Rahova, executat silit, vândut la prima licitație: Prețul de pornire, 60 de milioane de euro

Mall-ul Liberty Center din Rahova, executat silit, vândut la prima licitație: Prețul de pornire, 60 de milioane de euro
Foto: classicdome.ro

Centrul comercial Liberty Center din cartierul Rahova din Capitală, executat silit, a fost vândut la prima licitație publică. Aceasta a fost organizată marți, iar mall-ul a fost adjudecat la prețul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de către firma Roesqueens Properties, deținută de Rosequeens Properties Limited, înregistrată în Cipru.

Administratorul firmei este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului, conform Mediafax.

Liberty Center este executat pentru acoperirea unei creanțe de 61 de milioane de euro (debit principal, dobânzi şi penalităţi), către trei bănci: Eurobank EFG, Alpha Bank și Bank of Cyprus. Mall-ul este deținut de compania nord-irlandeză Mivan și familia Awdi.

Suprafața utilă totală a centrului este de 70.592 de metri pătrați, fiind amplasat pe un teren de 20.255 de metri pătrați. În clădire există spații operate, pe baza unor contracte de încheiere, de 101 firme.

Mall-ul rahovean a fost inaugurat în noiembrie 2008, printr-o investiție de 70 de milioane de euro. La deschidere, radul de ocupare era de 100%, dar între timp a pierdut chiriași precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King. Ultimul dintre aceștia a închis recent ultimele două restaurante pe care le avea în România, fiind pe pierdere.