Ministerul Educației, somat de profesori să-i retragă lui Ponta titlul de doctor: „Plagiatul este furt intelectual, care trebuie sancţionat în toate condiţiile”

Ministerul Educației, somat de profesori să-i retragă lui Ponta titlul de doctor: „Plagiatul este furt intelectual, care trebuie sancţionat în toate condiţiile”

Profesorii din toată ţara îi cer demisia lui Victor Ponta după ce Universitatea Bucureşti a stabilit că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. 26 de profesori universitari i-au trimis o scrisoare deschisă premierului dar şi ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ei au solicitat şi retragerea titlului de doctor deţinut încă de Ponta.

Cei 26 de profesori universitari au semnat un document prin care se declară indignaţi de intervenţiile politice brutale în cazul plagiatului de care a fost acuzat premierul. În opinia lor, nu poate exista niciun dubiu că acesta a copiat în teza sa de doctorat. De asemenea, cadrele didactice şi-au exprimat dezamăgirea faţă de verdictul dat de Consiliul Naţional de Etică, singura instanţă care i-a dat dreptate lui Victor Ponta.

„Ne raliem fără ezitare poziţiei profesionale a CNATDCU şi a Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, potrivit căreia este indubitabil faptul că teza de doctorat din 2003 a domnului Victor Ponta e un plagiat de dimensiuni şi gravitate extinse. De asemena, protestăm împotriva modului inadmisibil în care din partea Ministerului Educaţiei s-au exercitat presiuni asupra acestor corpuri profesionale”, se arată în scrisoare cu pricina, citată de Gândul.

Unul dintre semnatari, lectorul  Universităţii Babes-Bolyai, Cornel Vîlcu, susţine că nici el , nici colegii săi nu pot accepta ca Ponta să îşi păstreze titlul de doctor după ce a fost prins că a copiat. De asemenea, Vîlcu a spus că este inadmisibil ca ministrul Educaţiei să ameninţe Universitatea Bucureşti cu desfiinţarea şcolii doctorale, chiar înainte de anunţare verdictului de plagiat.

„Initiațiva noastră, a celor din UBB vine de la faptul că, dintre universitățile importante din țară, din păcate universitatea noastră nu a reacționat la timp față de plagiatul domnului Ponta și mai ales față de amestecul instituțiilor statului în aceste politici care ar trebui să rămână strict profesionale. Plagiatul este furt intelectual care trebuie sancţionat în absolut toate condiţiile. Este absurd să acceptăm ca un coleg de-al nostru să dețină un titlu de doctor obținut pe această cale”, spune lectorul universitar Cornel Vîlcu.

Profesorul s-a declarat convins că Universitatea Bucureşti va cere ca lui Victor Ponta să i se retragă titlul de doctor.

Vezi AICI conținutul integral al scrisorii și lista semnatarilor.

Profesorii cer retragerea titlului de doctor lui Ponta

Embed: " />