Ministrul Apărării a vizitat baza militară de la Deveselu: Mircea Duşa, mulţumit de "gardul de tip NATO"

Ministrul Apărării a vizitat baza militară de la Deveselu: Mircea Duşa, mulţumit de "gardul de tip NATO"
Foto: business.ro

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a vizitat, luni, baza militară de la Deveselu, arătându-se mulţumit de „gardul de tip NATO” care împrejmuieşte unitatea.

La ultima vizită a sa la Deveselu, unitatea militară era împrejmuită de un gard din sârmă ghimpată.

Duşa a mers şi în interiorul bazei, spunând că este mulţumit că gardul care împrejmuieşte baza militară a fost schimbat, iar lucrările la acesta au fost finalizate, deşi termenul limită era 2014.

„Partea română asta avea datoria să facă, să asigure împrejmuirea bazei de la Deveselu cu un gard, dar şi să realizeze un drum de patrulare în perimetrul bazei. La ultima mea vizită aici am fost nemulţumit de tipul de gard folosit, am schimbat documentaţia şi am cerut înlocuirea cu un gard de tip NATO. Aşa cum vă spuneam, acum observ că acest gard s-a finalizat, suntem cu mult înainte de termen, acesta fiind estimat în cursul anului 2014, dar iată că s-a făcut. De asemenea, am vrut să verific calitatea drumului şi modul în care au fost realizate rigolele de scurgere a apelor pluviale. Gardul este realizat complet, la drum încă se lucrează, astfel încât în cel mai scurt timp lucrările părţii române să fie asigurate şi să poată veni americanii să realizeze partea lor de lucrări, la pavilioane şi la baza propriu-zisă”, a declarat Duşa.

Întrebat când ar putea începe lucrările părţii americane, Duşa a răspuns că este posibil „chiar luna viitoare”, relatează Mediafax.

La ultima vizită la baza militară de la Deveselu, ministrul Mircea Duşa s-a arătat nemulţumit de gardul care împrejumuieşte unitatea, acesta fiind făcut din sârmă ghimpată.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic