Ministrul grec de Finanțe: Următoarele săptămâni sunt cruciale pentru supraviețuirea Greciei

Ministrul grec de Finanțe: Următoarele săptămâni sunt cruciale pentru supraviețuirea Greciei
Foto: lefigaro.fr

Ministrul grec al Finanțelor, Yannis Stournaras, a declarat duminică pentru cotidianul Ethnos că următoarele săptămâni sunt ”cruciale„ pentru menţinerea ţării în zona euro, în cazul în care nu se adoptă noi măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI.

”Ţara s-a angajat să ia o serie de măsuri şi să aplice reforme pentru redresarea economiei şi să elimine definitiv ameninţarea cu falimentul”, a reamintit Stournaras, potrivit Ethnos, citat de Agerpres.

”Următoarele săptămâni sunt cruciale pentru supravieţuirea ţării, deoarece alegeri diferite de cele pe care le impune logica ar putea să ducă la faliment şi la ieşirea din zona euro” a mai spus ministrul.

Misiunea comună a FMI, BCE și CE își încheie duminică vizita în Grecia, o vizită în care s-a încercat presarea guvernului de la Atena pentru noi reduceri ale cheltuielilor publice, inclusiv ale salariilor şi pensiilor. Aceste măsuri ar fi condiţia prealabilă, potrivit creditorilor, pentru deblocarea unei tranşe de 31,5 miliarde de euro în septembrie, în cadrul planului de salvare a Greciei în valoare de 130 de miliarde de euro.