Mircea Geoană: Cerem Comisiei Europene să publice din timp raportul MCV, în contextul aderării la Schengen

Mircea Geoană: Cerem Comisiei Europene să publice din timp raportul MCV, în contextul aderării la Schengen
Președintele Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea la Schengen, Mircea Geoană, a afirmat că va cere Comisiei Europene să publice din timp Raportul MCV pentru a permite luarea unei decizii de intrare...

Președintele Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea la Schengen, Mircea Geoană, a afirmat că va cere Comisiei Europene să publice din timp Raportul MCV pentru a permite luarea unei decizii de intrare etapizată în spațiul Schengen.

„Ceea ce eu sper să se întâmple – şi este şi ceea ce vom solicita în mod explicit şi Comisiei Europene – este ca acest calendar al publicării Raportului Comisiei pe MCV pentru România şi Bulgaria să fie făcut suficient de timpuriu astfel încât să permită Consiliului JAI şi Consiliului European să ia eventual o decizie pentru intrarea etapizată, în trepte, pe care premierul francez a evocat-o cu ocazia vizitei sale la Bucureşti în urmă cu câteva luni de zile”, a precizat Geoană, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat că ar fi nedrept ca publicarea Raportului Comisiei, care are calendarul său propriu, să aibă loc undeva în decembrie, după ce deciziile vor fi deja luate.

„Şi cred că acest lucru trebuie cerut în mod expres Comisiei. De obicei circulă o variată înainte ca la nivelul Comisiei să se aprobe întregul Raport. Sunt convins că Raportul pe România va conţine suficient de mult progres consistent şi pe care premierul finlandez l-a şi semnalat în Raportul precedent”, a spus Geoană.