Mugur Isărescu, limbaj colocvial la o reuniune academică: „Suntem plictisiți de reformele structurale. Am înebunit populația, iar o frecăm”

Mugur Isărescu, limbaj colocvial la o reuniune academică: „Suntem plictisiți de reformele structurale. Am înebunit populația, iar o frecăm”

Reformele structurale i-au dezgheţat limba guvernatorului BNR. Aflat la o reuniune academică, Mugur Isărescu a uitat de faptul că vorbeşte în faţa unei audienţe formate din rectori, profesori sau bancheri şi a explicat într-un limbaj cât se poate de popular greşelile făcute de-a lungul timpului în economia românească.

Mai exact, el a vorbit despre atitudinea specialiştilor cu privire la politica financiară.

„Până şi noi la Banca Naţională, când auzim, iar politici și reforme. Suntem plictișiți, toți obosiți de fapt de aceste reforme structurale. Noi, la Consiliul de Administraţie la bancă, când facem comunicate, zicem: «Măi, nu mai treceţi aia cu reformele structurale, că am înnebunit populaţia, nu ne mai crede, iar o frecăm!», dar învățământul, ceea ce dorește domnul ministru, fac parte tot din reformele structurale”, a explicat guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu: Suntem plictisiți de reformele structurale. Am înnebunit populația, iar o frecăm

Embed:
Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia