ONU avertizează că, după ger, Europa de Est s-ar putea confrunta cu inundaţii devastatoare

ONU avertizează că, după ger, Europa de Est s-ar putea confrunta cu inundaţii devastatoare

ONU a transmis un avertisment țărilor din Europa de Est, în special celor care se află pe cursul Dunării, asupra riscului de inundații după topirea gheții în perioada imediat următoare, relatează CBS News.

Avertismentul a fost lansat marți de către Margareta Wahlstroem, secretarul general al ONU pentru reducerea riscurilor în urma dezastrelor.

„Deşi mii de persoane încă sunt blocate de zăpezi în Serbia şi Bulgaria, există semnale că ar putea avea loc inundaţii devastatoare”, afirmă Margareta Wahlstrom.

Pagubele vor fi însemnate și se vor adăuga recentelor pierderi de vieți omenești din aceleași zone, mai transmite Wahlstroem.

Recentul val de frig şi ninsorile masive din Europa s-au soldat cu peste 600 de morţi.

Potrivit SIPC (Strategia Internaţională a ONU pentru Reducerea Riscurilor), temperaturile în Bulgaria şi România vor creşte în următoarele zece zile, astfel că gheaţa de pe Dunăre se va topi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)