Oprescu, aproape în lacrimi în fața jurnaliștilor: Chiar dacă îmi dau demisia, nu pot să aduc copilul înapoi. Vreau referendum pe tema maidanezilor (VIDEO)

Oprescu, aproape în lacrimi în fața jurnaliștilor: Chiar dacă îmi dau demisia, nu pot să aduc copilul înapoi. Vreau referendum pe tema maidanezilor (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat, miercuri, aproape în lacrimi, că vrea declanșarea unui referendum local pentru a afla părerea bucureștenilor despre eutanasierea câinilor comunitari.

”Transmit condoleanțe familiei copilului, sunt sufletește alături de ei. Sunt doctor și știu ce înseamnă. Este regretabil să constatăm cu ocazia acestui eveniment cât de serioasă este problema maidanezilor. Acestă problemă nu se poate rezolva decât prin solidaritate. Trebuie să ne unim forțele”, a declarat primarul.

Oprescu a declarat că dacă ar fi posibil să îi salveze viața copilului, imediat și-ar da demisia.

„Nu-mi dau demisia. Credeţi că vina îi aparţine lui Oprescu. Dacă pot să aduc copilul ăla înapoi, plec în cinci secunde. Dacă asta îl va aduce înapoi, îmi dau demisia”, a spus primarul general al Capitalei.

Oprescu a propus declanșarea imediată a unui referendum local pentru a afla opinia populației despre această măsură de eutanasiere a maidanezilor, spunând că acesta ar putea fi organizat în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică a lunii octombrie.

”Promit bucureștenilor că am să le respect părerea în urma acestui referendum. Nu mai am chef să mai aștept până când se va hotărâ cineva să pună legea în discuție, în speranța că în câteva luni se va uita. Eu nu am să uit niciodată acest moment de cumpănă”, a afirmat Oprescu.

Primarul general al Capitalei a anunțat, de asemenea, că a invitat primarii de sector la discuții și că se va începe o anchetă administrativă la ASPA și un audit pe ultimii zece ani.
„Mâine voi organiza o şedinţă la care am convocat primarii de sector, liderii de grup din Bucureşti şi Ilfov şi prefecţii din Bucureşti şi Ilfov pentru a stabili împreună măsuri imediate pentru câinii comunitari”, a declarat Oprescu.

Edilul a mai spus că a cerut şi o anchetă administrativă şi un audit pe ultimii 10 ani la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

„În 7 zile voi veni în faţa dvs. şi vă voi prezenta raportul. Nimeni nu-şi doreşte să ajungă în situaţii tragice”, a mai spus Oprescu.

Oprescu a anunțat că, potrivit ultimului recensământ, în București se aflau circa 64.000 de câini comunitari, în timp ce 25.000 dintre acești au fost sterilizați în 2012.

Oprescu plânge: Ce să le spun părinților copilului ucis? Iertați-ne pe toți, dacă puteți

Embed:

Oprescu, aproape în lacrimi în fața jurnaliștilor: Chiar dacă îmi dau demisia, nu pot să aduc copilul înapoi

Embed:

Sorin Oprescu: Vreau referendum. Voi face exact ce vor cere bucureştenii

Embed:
Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori