Papa Francisc: 7 septembrie, zi de post și rugăciune în lume pentru pace în Siria

Papa Francisc: 7 septembrie, zi de post și rugăciune în lume pentru pace în Siria
Papa Francisc a decretat, în timpul rugăciunii Angelus de duminică, o zi de post şi de rugăciune în lume, pe 7 septembrie, pentru pace în Siria şi în întreg Orientul Mijlociu, relatează AFP. "Fie ca...

Papa Francisc a decretat, în timpul rugăciunii Angelus de duminică, o zi de post şi de rugăciune în lume, pe 7 septembrie, pentru pace în Siria şi în întreg Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Fie ca strigătul păcii să se înalţe cu forţă pentru o lume în pace”, „să nu mai existe război vreodată!”, a spus Papa.

Condamn cu fermitate folosirea armelor chimice. Am încă înscrise în spirit şi în inimă imaginile teribile din ultimele zile”, a continuat Suveranul Pontif, după care a strigat că „există o judecată a lui Dumnezeu şi o judecată a Istoriei asupra acţiunilor noastre, cărora nu le putem scăpa!”.

Nu folosirea violenţei aduce pace. Războiul aduce război, violenţa aduce violenţă„, a precizat el.

Pe 7 septembrie Papa va oficia o slujbă de rugăciune de la ora locală 19.00 la ora locală 21.00, îndemnând toţi creştinii, dar şi credincioşii de alte confesiuni şi ateii să participe la această zi.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)