Petrom: Carburanții s-au scumpit din cauza eliminării unei facilități din Codul Fiscal

Petrom: Carburanții s-au scumpit din cauza eliminării unei facilități din Codul Fiscal
Foto: evz.ro

OMV Petrom a anuțat, marți, majorarea prețului carburanților, cu până la opt bani pe litru, informează Ziarul Financiar.

Majorarea a fost făcută ca urmare a creșterii accizelor, după eliminarea unei facilități pentru promovarea biocarburanților, din Codul Fiscal.

Potrivit sursei, compania petrolieră a arătat într-un comunicat că până marți produsele cu conținut de biomasă beneficiau de o acciză redusă.

Modificarea a determinat creșterea prețului benzinei cu opt bani pe litru, care conține minim 5% biomasă, iar prețul motorinei cu șase bani pe litru, cu conținut de minim 5% biomasă.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat