Ponta, stigmatizat în Europa: Liderul PPE, Joseph Daul, refuză să-l primească pe premierul român

Ponta, stigmatizat în Europa: Liderul PPE, Joseph Daul, refuză să-l primească pe premierul român
Liderul PPE, Joseph Daul, a refuzat să-l primească pe premierul Victor Ponta, șeful Guvernului începând, miercuri, o vizită oficială la Bruxelles pentru a liniști apele vizavi de funcționarea statului de drept...

Liderul PPE, Joseph Daul, a refuzat să-l primească pe premierul Victor Ponta, șeful Guvernului începând, miercuri, o vizită oficială la Bruxelles pentru a liniști apele vizavi de funcționarea statului de drept și a independenței justiției, arată Adevărul.

Tocmai mi-a cerut, acum zece minute, să mă întâlnesc cu el. L-am refuzat„, a declarat Daul.

Acesta a arătat că imediat ce Victor Ponta va aplica cele mai recente decizii ale CCR, atunci îl va primi pe șeful Guvernului României.

Cât timp respectă legea, eu îl primesc oricând. Până atunci însă sper ca atât Comisia Europeană cât şi Consiliul Europei să acţioneze pentru ca instituţiile şi legile statului să fie respectate„, a mai spus liderul PPE.

Victor Ponta se va întâlni, la Bruxelles, și cu socialistul Martin Schulz, președintele Parlamentului European, pentru a da clarificări asupra ultimelor decizii politice luate la București.

O reacție vine și din partea socialiștilor europeni, Hannes Swodoba, cerând, marți, Comisiei Europene să analizeze recentele evenimente politice din România.

Vezi AICI mai multe detalii despre cererea lui Hannes Swodoba.