Premierul Norvegiei denunţă măsurile dure propuse împotriva romilor

Premierul Norvegiei denunţă măsurile dure propuse împotriva romilor
Premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg, a criticat măsurile radicale ale unor politicieni de dreapta în ceea ce privește prezenţa taberelor de romi români de la Oslo, pe fondul discuțiile privind diversitatea,...

Premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg, a criticat măsurile radicale ale unor politicieni de dreapta în ceea ce privește prezenţa taberelor de romi români de la Oslo, pe fondul discuțiile privind diversitatea, organizate la un an de la masacrul comis de Anders Breivik, soldat cu 77 de morţi, potrivit HeraldNet.

Reacția lui Stoltenberg a apărut la scurt timp după ce locuitorii din Oslo au denunțat condiţiile insalubre în care trăiesc romii în taberele de la marginea orașului. Mai mulţi politicieni de dreapta au cerut expulzarea romilor din Norvegia.

De multe ori însă, dezbaterile au degenerat, dobândind accente rasiste. Stoltenberg a atenționat că nimeni nu trebuie judecat pentru că aparține unui anumit grup etnic.

Unele din lucrurile la care am asistat sunt înfricoşătoare. Nimeni nu trebuie judecat pentru că aparţine unui anumit grup etnic”, a spus premierul novegian.

Dezbaterea vine în contextul în care Norvegia comemorează un an de la masacrul comis de extremistul Anders Behring Breivik la Oslo și pe insula Utoya.