Președintele Băsescu i-a decorat post-mortem pe cei doi militari uciși în Afganistan

Președintele Băsescu i-a decorat post-mortem pe cei doi militari uciși în Afganistan
Foto: diacaf.ro

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decrete de decorare post-mortem a sublocotenenţilor Vasile-Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, care şi-au pierdut viaţa, duminică, în Afganistan.

Președintele a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Vasile-Claudiu Popa şi sublocotenentului Adrian Postelnicu „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional” de care aceştia au dat dovadă în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan în timpul căreia şi-au sacrificat viaţa, precizează Administrația Prezidențială.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Maistrul militar Vasile Claudiu Popa, de 28 de ani, şi plutonierul Adrian Postelnicu, de 34 de ani, au decedat duminică seară în Afganistan în urma exploziei unui dispozitiv improvizat.

Ei erau membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale şi executau o misiune de luptă în estul Afganistanului.

 

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)