Presupusul autor al masacrului din Colorado ar putea pleda ca ”bolnav mintal”

Presupusul autor al masacrului din Colorado ar putea pleda ca ”bolnav mintal”
Avocatul tânărului acuzat că a ucis, la finalul lui iulie, 12 persoane şi a rănit alte 58 într-un cinematograf din Aurora, la premiera ultimului film din seria Batman, a declarat că Holmes ar putea suferi de o...

Avocatul tânărului acuzat că a ucis, la finalul lui iulie, 12 persoane şi a rănit alte 58 într-un cinematograf din Aurora, la premiera ultimului film din seria Batman, a declarat că Holmes ar putea suferi de o boală mentală. Presa americană a cerut ca mai multe informaţii din cadrul anchetei să fie făcute publice.

Avocatul lui James Holmes a evitat să dea detalii în faţa unui tribunal federal despre eventualele probleme psihice ale clientului său, însă a folosit expresia „boală mentală” în alte două rânduri în cursul audierii, lucru care sugerează că ar putea pleda în acest sens, scrie presa americană.

Procurorul şi avocatul lui Holmes au dezbătut oportunitatea unui acces public la documente din cadrul anchetei, primul cerând păstrarea confidenţialităţii, hotărâtă de către judecătorul William Sylvester în timpul unei audieri precedente, iar avocatul reclamând divulgarea informaţiilor. Accesul la documente din cadrul anchetei este reclamat şi de presă. Avocatul Steven Zansberg, care se ocupă de relaţia cu jurnaliştii, a afirmat că îi este dificil să înţeleagă ce se întâmplă în această procedură judiciară.

Magistraţii nu au anunţat data la care se va lua o decizie în acest sens, însă a fost stabilită o nouă audiere pentru 16 august.

James Holmes nu a făcut nicio declaraţie. Împotriva sa au fost formulate 142 de capete de acuzare, dintre care 24 de crimă.