România a avut cea mai abruptă scădere din UE a lucrărilor de construcţii, în iunie

România a avut cea mai abruptă scădere din UE a lucrărilor de construcţii, în iunie
Foto: megam.ro

România a avut în luna iunie cea mai abruptă scădere din Uniunea Europeană a lucrărilor de construcții, de 2,4% față de luna mai.

La nivelul zonei euro s-a înregistrat o scădere de 0,7%, în timp ce la nivelul întregii Uniuni Europene s-a înregistrat 0,8%, informează Eurostat.

În luna mai, producția din sectorul construcțiilor a crescut în 4 state UE, a scăzur în alte 6 state și a stagnat în Spania, Franța și Ungaria.

Cele mai putenice creşteri au fost înregistrate în Slovenia (10,5%), Polonia (5,3%), Germania (1,6%) şi Cehia (1,3%), iar cele mai abrupte scăderi în România (-2,4%), Portugalia (-2,2%) şi Suedia (-0,9%).

Faţă de iunie 2012, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,5% în UE, respectiv cu 3% în zona euro, cu evoluţii negative în 10 state şi pozitive în alte trei.

Cele mai abrupte scăderi raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate în Polonia (-16,3%), Portugalia (-12%), Slovacia (-10,7%) şi Cehia (-9,8%), iar cele mai puternice creşteri în Ungaria (12,5%), Spania (4,1%) şi Suedia (3,1%).