Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului începe luni, cu proba orală de limba română

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului începe luni, cu proba orală de limba română

Absolvenţii care nu au promovat examenul de bacalureat în vară, se întorc de luni în sălile de clasă pentru sesiunea din toamnă.

Doar în Capitală, peste 10.000 de tineri vor încerca din nou să promoveze examenul de maturitate. Pentru a evita fraudele, în Bucureşti testarea se va organiza doar în şcoli de top, care au avut rezultate foarte bune la examenul din vară.

Examenul începe cu proba orală la limba română şi limba maternă. După scandalul de la sesiunea din vară de la Liceul Bolintineanu din Capitală, acolo unde se presupune că profesorii le-au dat subiectele elevilor, pentru această sesiune, şcolile au fost alese pe sprânceană.

Doar liceele teoretice şi colegiile naţionale sunt centre de examen în Bucureşti.

„Una dintre măsuri este această reconfigurare a centrelor de examen şi opţiunea noastră pentru licee teoretice şi colegii naţionale cu precădere în organizarea examenului pentru probe scrise. A fost o decizie a comisie de bacalureat a Municipiului Bucureşti pentru a eficientiza acest examen pentru a desfăşura examenul în unităţile care au avut rezultate foarte bune la examenul de bacalureat sesiunea din vară”, a declarat Florian Lixandru, președintele comisiei de bacalaureat București. 

Pentru a doua sesiune a examenului s-au înscris la nivel naţional 87.000 de elevi.

La nivelul municipiului București s-au înscris 10.295 de candidați, dintre care 5.965 sunt din generația curentă, iar restul din seria anterioară.

Prima probă scrisă va avea loc pe data de 26 august iar elevii vor afla dacă au promovat sau nu pe data de 2 septembrie.

Cei care nu sunt mulţumiţi de notă pot depune contestaţii în aceeaşi zi, iar rezultatele finale se vor afişa pe data de 5 septembrie. La examenul din vară, rata de promovabilitate a fost de 56,4% după contestaţii.

Calendarul examenelor din această sesiune a Bacalaureatului

19-20 august- Limba română proba orală

19-21 august -Limba maternă proba orală

20 -21 august – Limbă de circulaţie internaţională

22 – 23 august – Evaluarea competenţelor digitale

26 august – Limba şi literatura română probă scrisă

28 august – Proba obligatorie a profilului probă scrisă

30 august – Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă

2 septembrie – Afişarea rezultatelor

2 septmebrie- Depunerea contestaţiilor

5 septembrie – Afişarea rezultatelor finale

Peste 87.000 de candidați s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Embed:
Tags: