Sharp renunță la 5.000 de angajați, pe fondul gravelor probleme financiare anunțate de compania japoneză

Sharp renunță la 5.000 de angajați, pe fondul gravelor probleme financiare anunțate de compania japoneză
Foto: Itechpost.com

Compania japoneză Sharp a anunțat, joi, că va concedia 5.000 de angajați până în luna martie, pe fondul pierderilor trimestriale anunțate, de aproape două miliarde dolari, și că se așteaptă în continuare la un an financiar foarte slab din cauza problemelor din afacerile cu televizoare, relatează AFP.

Producătorul de bunuri electronice de larg consum a precizat că în perioada aprilie-iunie a înregistrat pierderi de 138,4 miliarde yeni (1,76 miliarde dolari), față de 49,3 miliarde în aceeași perioadă a anului trecut.

Pierderile operaționale au totalizat 94,1 yeni, față de 3,5 miliarde yeni, în aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările au scăzut cu 28,4 procente la 458,6 miliarde yeni.

În contextul problemelor mari pe care le are cu divizia de televizoare, a display-urilor cu cristale lichide și a panourilor solare, compania Sharp a spus că reducerea numărului de angajați face parte dintr-un plan de reducere a cheltuielilor fixe cu până la 100 miliarde yeni.

În plus, Sharp și-a revizuit negativ prognoza privind câștigurile anuale, și a anunțat că se așteaptă la pierderi de 250 miliarde yeni pentru anul fiscal care se încheie în martie 2013. Pierderile anunțate sunt uriașe având în vedere că precedenta prognoză pentru anul fiscal era de 30 miliarde yeni.