Sindicatul Pro Lex: Sunt poliţişti cu boli psihice ţinuţi în sistem deşi alţi colegi muncesc în locul lor

Sindicatul Pro Lex: Sunt poliţişti cu boli psihice ţinuţi în sistem deşi alţi colegi muncesc în locul lor
Foto: academiadepolitie.com

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor “Pro Lex” susțin că în sistem sunt ținuți polițiști cu boli psihice, deși se cunoaște situația lor și alți colegi trebuie să lucreze în locul lor. Afirmația a fost făcută în cadrul unei adrese înmânate joi de polițiști ministrului de Interne, Ioan Rus. Aceasta a fost înmânată în cadrul unei întâlniri informale dintre ministru și reprezentanții sindicatelor din poliție.

Conform Mediafax, la întâlnire s-au discutat problemele personalului, probleme legate de reducerea resurselor financiare și umane pentru combaterea infracţionalităţii şi de disponibilizări.

Alte probleme semnalate de sindicat în adresă se referă la disponibilizări, la nerespectarea programului şi a zilelor libere legale, nerespectarea planificărilor, la propunerile de promovări în funcţii blocate la eşaloanele superioare. Sindicaliştii „Pro Lex” au semnalat şi faptul că a crescut infracţionalitatea în rândurile poliţiştilor şi tentaţia acestora de a-şi „rotunji” veniturile pe diferite căi. În plus, au fost sesizate calitatea slabă a serviciilor medicale, dar şi faptul că poliţiştii au sentimentul că li se face o mare favoare când sunt primiţi de către medicii din MAI.

Ioan Rus i-a asigurat pe reprezentanţii sindicatelor că la nivelul Ministerului de Interne există disponibilitate şi deschidere pentru rezolvarea problemelor angajaţilor.