Sorin Oprescu: În funcție de cum va fi votată legea maidanezilor, se va decide dacă se va mai face sau nu referendum (VIDEO)

Sorin Oprescu: În funcție de cum va fi votată legea maidanezilor, se va decide dacă se va mai face sau nu referendum (VIDEO)

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, luni, că organizarea referendumului depinde de felul în care va fi votată legea maidanezilor în Parlament.

Legea va fi prezentată în Parlament în aceste zile. Doream ca dânșii (n.r. membrii PSD) să cunoasdcă problemele care au pus frâne timp de mai mulți ani. Nu e nicio dovadă de lașitate a administrației locale. Am dorit și doresc, în funcție de cum legea va fi votată, si putem spune deschis că se poate face acest lucru în sensul ce se va întâmpla cu referendumul. Dacă se va intra în tegiversări cred că trebuie să se facă referendumul”, a declarat Oprescu.

Nu e vorba de eutanasie în masă. E vorba de a dezlega printr-o lege națională mâinile autorității locale să își facă treaba. Dacă consiliul general va analiza situația, el va hotărî dacă se va mai face referendum”, a precizat primarul.

Mă interesează ca Parlamentul, sub presiunea evenimentului tragic (n.r. uciderea unui copil de patru ani de către câini), împreună cu noi să poată să facă o lege care să permită să nu se mai întâmple niciodată așa ceva”, a arătat Sorin Oprescu.

La începutul săptămânii trecute, un copil de patru ani a fost ucis de câinii comunitari în Sectorul 2 al Capitalei. În urma incidentului, mai multe proteste au fost organizate în București, manifestanții cerând atât demisia lui Sorin Oprescu, cât și strângerea tuturor maidanezilor de pe străzi.
 

Oprescu: Organizarea referendumului depinde de votul pentru legea maidanezilor

Embed: