Sorin Oprescu le-a cerut deputaţilor să adopte reguli clare în ceea ce priveşte adopţia câinilor

Sorin Oprescu le-a cerut deputaţilor să adopte reguli clare în ceea ce priveşte adopţia câinilor
Foto: B1 Tv

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a spus deputaţilor din Comisiile juridică şi pentru administraţie că doreşte introducerea în legea câinilor comunitari a unor reguli clare în ceea ce priveşte adopţia câinilor.

„Apreciez celeritatea discuţiilor legate de acest lucru. Se petrece acest lucru după un accident tragic, pe care nimeni dintre cei care sunt afară nu şi l-au dorit. Vă vorbesc despre setul de amendamente care să poată să descătuşeze administraţiile locale şi să poată să dispară masa de câini de pe străzi”, a spus Oprescu.

Primarul Capitalei a propus ca autorităţile locale să poată lua măsuri de urgenţă, cu avizul Autorităţii Sanitare Veterinare, dacă se constată că numărul de câini creşte semnificativ iar cetăţenii se află în pericol.

În plus, Oprescu mai susţine ca eutanasierea câinilor fără stăpân să aibă loc la 7 zile după ce sunt aduşi în adăpost şi identificaţi, dacă în acest termen nu sunt revendicaţi de nimeni sau adoptaţi.

Primarul general a mai propus eliminarea din textul legii a sintagmei „reîntoarcerea în teritoriu”, relatează Agerpres.

De asemenea, un alt amendament propus de primarul Capitalei prevede sancţiuni aspre pentru cei care abandonează câinii pe spaţiul public, faptă care ar putea fi considerată şi infracţiune.