SUA, ajutor financiar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru orașul falimentar Detroit

SUA, ajutor financiar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru orașul falimentar Detroit
Foto: Telegraph.co.uk

Statele Unite au anunţat vineri deblocarea a peste 300 de milioane de dolari ca ajutor, în mare parte public, pentru a veni în sprijinul oraşului Detroit care s-a declarat în luna iulie în faliment.

Orașul, fost centru al producției de automobile, a fost grav afectat de procesul de dezindustralizare a țării, cât și de criza imobiliară.

Astfel, 150 de milioane de dolari vor fi alocate refacerii sau dărmârii caselor în ruină, altele 30 de milioane vor fi alocate îmbunătățirii siguranței publice și luptei împotriva crimei și reducerii timpului de așteptare pentru apelurile de urgență, explică Casa Albă, citată de AFP.

Rata criminalităţii din Detroit nu a fost niciodată atât de ridicată în ultimii 40 de ani, iar poliţia are nevoie în medie de 58 de minute pentru a ajunge la locul unui apel, faţă de 11 minute la nivel naţional.

Casa Albă a mai făcut cunoscut că 140 de milioane de dolari din fondurile federale vor fi investiţi pentru ameliorarea reţelei de transport public a oraşului.

Ultima oră
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină, la revenirea în țară
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată