SUA avertizează cetăţenii americani să părăsească Egiptul

SUA avertizează cetăţenii americani să părăsească Egiptul
Statele Unite le-au recomandat, joi, cetăţenilor americani să părăsească Egiptul, iar celor care intenţionează să meargă în această ţară să îşi amâne călătoria din cauza violenţelor."Departamentul...

Statele Unite le-au recomandat, joi, cetăţenilor americani să părăsească Egiptul, iar celor care intenţionează să meargă în această ţară să îşi amâne călătoria din cauza violenţelor.”Departamentul de Stat avertizează cetăţenii americani să îşi amâne călătoria în Egipt şi pe cei care locuiesc în Egipt să plece din cauza tulburărilor sociale şi politice”, potrivit unui comunicat al secţiei consulare a Departamentului de Stat.

Dispersarea sângeroasă de către armată şi poliţie, miercuri, a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat apoi în toată ţara s-au soldat cu 578 de morţi, dintre care 535 de civili, relatează AFP.

În urma violenţelor, a fost decretată stare de urgenţă timp de o lună şi au fost instituite restricţii de circulaţie în jumătate din ţară în intervalul orar 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora României).