Timișoara: Proprietarilor de câini li se pregătește ”taxa pentru animalele de companie”

Timișoara: Proprietarilor de câini li se pregătește ”taxa pentru animalele de companie”

Primăria din Timișoara a pregătit o taxă pentru cetățeni, menită să rezolve problema câinilor maidanezi: proprietarii de câini din oraș și care nu își sterilizează animalele vor fi obligață să achite o taxă, undeva între 50 și 100 de lei.

În timp ce ONG-urile salută decizia, proprietarii de animale o critică.

Astfel, fiecare proprietar de animal de companie ar trebui să plătească un impozit pe lânga cel pe casă, mașina și teren.

Noua taxă urmează să fie dezbătută în următoarea şedinţă a Consiliului Local.

Deocamdată, edilii nu au stabilit valoarea exactă a impozitului, însă nu va depăși 100 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)