Torța olimpică va fi dusă în spațiul cosmic înainte de a aprinde flacără de la JO de la Soci

Torța olimpică va fi dusă în spațiul cosmic înainte de a aprinde flacără de la JO de la Soci
Flacăra olimpica care va arde în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci va fi aprinsă de la torța olimpică ce va ieși pentru prima dată în Cosmos, a anunțat Centrul de antrenament al cosmonauților...

Flacăra olimpica care va arde în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci va fi aprinsă de la torța olimpică ce va ieși pentru prima dată în Cosmos, a anunțat Centrul de antrenament al cosmonauților din Rusia.

Cosmonauții ruși Oleg Kotov și Serghei Riazanski vor lua torța cu ei, pe 9 noiembrie, în timpul unei prezențe pe Stația Spațială Internațională și vor duce flacără la Soci, în februarie 2014.

„Torţa olimpică prevăzută pentru ieşirea în spaţiul cosmic este aceeaşi care va aprinde flacăra olimpică ce va arde în timpul JO de la Soci”, a spus Dmitri Cernişenko, preşedinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă. Torţa va fi transportată în noiembrie pe platforma orbitală de naveta spaţială Soiuz TMA-11M, după care va fi preluată la revenirea pe Pământ de rusul Fiodor Iurcijin.

Comitetul de organizare are intenţia, de asemenea, să ducă torţa pe cel mai înalt vârf muntos din Rusia (Elbrus), precum şi pe fundul lacului cel mai adânc din lume, Baikal.

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)