Traian Băsescu: Poţi face spectacol la Roşia Montană, dar la gazoductul Iaşi – Ungheni nu. UE nu poate fi minţită (VIDEO)

Traian Băsescu: Poţi face spectacol la Roşia Montană, dar la gazoductul Iaşi - Ungheni nu. UE nu poate fi minţită (VIDEO)
Foto: B1 TV

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri dimineaţă, că finalizarea Gazoductului Iaşi – Ungheni e o importantă problemă de prestigiu pentru România şi nu se poate face spectacol ca în cazul Roşia Montană.

„E o problemă importantă de prestigiu, cu asta nu ne putem juca. L-am adus aici pe comisarul european pentru energie Oettinger şi doi prim-miniştri şi le-am arătat nişte ţevi. Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină la Roşia Montană, că e între noi. Bagi nişte mineri în galeria turistică, îi scoţi şi rezolvi problema. Dar aici nu e turism, e geopolitcă şi se uită o Europă întreagă dacă suntem serioşi sau nu. Acum la Bruxelles se ştie că a început lucrarea”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus, pe şantierul Gazoductului Iaşi – Ungheni, unde nu a găsit niciun muncitor,  că lucrările nu pot fi gata în decembrie, ci poate în februarie.

„Cei de la Uniunea Europeană ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi minţiţi că se termină în decembrie”, a mai declarat Traian Băsescu.

Basescu crede ca gazoductul de la Iasi Ungheni este o chestiune de prestigiu in fata UE

Embed:

Ultima oră
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia