Vaslui: 73 de cartușe de pușcă mitralieră, de calibru 7,92 mm, descoperite ascunse în tavanul unei locuințe

Vaslui: 73 de cartușe de pușcă mitralieră, de calibru 7,92 mm, descoperite ascunse în tavanul unei locuințe
Foto: macku.net

O femeie din municipiul Huși, județul Vaslui, a descoperit 73 de cartușe de pușcă mitralieră, calibrul 7,92 milimetri, în stare de funcționare, ascunse în tavanul unei locuințe, în timpul unor lucrări de renovare, arată Mediafax.

Femeia a sunat imediat la numărul de urgență 112, pentru a preveni producerea unei explozii.

Echipa pirotehnică deplasată la intervenţie a ridicat elementele de muniţie în condiţii de siguranţă, ulterior fiind transportate la un depozit special amenajat din municipiul Vaslui. Cele 73 de cartuşe, de calibru 7,92 milimetri, provin, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial şi fuseseră ascunse în tavanul casei de către cei care au locuit în acea perioadă în respectivul imobil„, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Cartuşele descoperite la Huşi vor fi detonate, împreună cu alte elemente de muniţie găsite pe teritoriul judeţului Vaslui, pe un poligon special amenajat în cadrul unei misiuni de distrugere a pirotehniştilor de la ISU Vaslui.

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)