Victor Ponta, despre implementarea programului prin care angajările se vor vedea online: Permite o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor din administraţie

Victor Ponta, despre implementarea programului prin care angajările se vor vedea online: Permite o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor din administraţie

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, implementarea unui program guvernamental prin care posturile din administraţia publică, în măsura în care vor fi scoase la concurs, vor beneficia de un sistem transparent astfel încât oricine să poată avea acces online.

Programul, care urmează să fie implementat de noul consilier al șefului Executivului, Cristian Botan, la nivelul Secretariatului General al guvernului, se referă la absolut toate funcțiile publice din administrația publică.

„Este un sistem care se aplică în alte ţări europene şi care permite o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor din administraţie. Nu vă ascund că, dacă proiectul se va dovedi de succes referitor la administraţia centrală plus deconcentrate, intenţionăm să-l implementăm şi în structura administraţiei publice locale, pentru că şi acolo e nevoie de transparenţă. Îmi asum riscurile. (…) Probabil că anumite metode folosite de ani mulţi în România vor fi imposibil de folosit în continuare”, a declarat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL, citat de Agerpres.

Site-ul publicjob.ro va fi preluat de către Guvern ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice, iar iniţiatorul acestuia, Cristian Botan, va face parte din echipa ce va coordona un proiect privind transparenţa în angajările din sistemul public, a anunţat premierul Victor Ponta, luni, într-o postare pe blogul său, care a ţinut să precizeze că nu a dorit să politizeze demersul său privind cooptarea lui Cristian Botan.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)