Victor Ponta: Nu mai găsim firme care să se ocupe de deszăpezire (VIDEO)

Victor Ponta: Nu mai găsim firme care să se ocupe de deszăpezire (VIDEO)
Foto: B1 TV

Guvernul are dificultăţi în a găsi firme care să se ocupe de deszăpezire şi asta pentru că aceste societăţi au fost „tocate” şi de presă şi de Executiv.

A spus-o premierul Victor Ponta la comandamentul de urgenţă de la Palatul Victoria. Şeful Executivului a precizat că, tocmai din această cauză, pregătirile de iarnă sunt dificile în unele zone ale ţării.

Ponta s-a arătat nemulţumit şi de primarii care nu fac nimic pentru a asigura încălzirea pe timp de iarnă şi aşteaptă mereu ajutor de la Centru.

„Mare atenţie pentru pregătirea de iarnă, materiale antiderapante, utilaje, contracte. Sigur că nu e momentul să discutăm acum chestiunea asta, dar rog prefecţii şi toate celelalte autorităţi să aibă în vedere acest lucru, nu ştim când e posibil ca într-o lună să apară probleme de această natură. Nu e prea devreme, domnul ministru, că după aia s-ar putea să fie prea târziu. Ştiu că sunt zone unde nu s-au încheuat contractele, atât i-am tocat, şi noi şi presa, pe cei cu deszăpezirea, încât au plecat, nu mai vor să deszăpezească, şi cu bani puţin, şi toată ziua înjuraţi, că nu mai găsim clienţi, ca să spun aşa”, a spus Victor Ponta în comandamentul de urgenţă de luni.

În acelaşi timp, premierul s-a arătat nemulţumit şi de primarii care cer bani pentru încălzirea în perioada iernii.

„Ţipă toţi că mărim taxe. N-am mărit nicio taxă, nu mărim taxe, banii sunt aceiaşi. Sigur că o să facem tot ce putem pentru primăriile acelea, dar şi ideea că în fiecare toamnă primarul plânge la Guvern şi se rezolvă. Dar nu prea avem de unde da bani. E uşor să plângi în octombrie la Guvern”, a mai spus Ponta.

În Capitală, tocmai din cauza temperaturilor scăzute, autorităţile au decis să dea drumul la încălzirea din calorifere în şcoli, grădiniţe şi spitale.

În plus, dacă temperaturile se menţin scăzute şi în următoarele zile, primăria anunţă aceeaşi măsură pentru toţi consumatorii.

Guvernul nu găsește firme de deszăpezire

Embed: