Lucian Bode, ministrul de Interne, anunță că poliția va reanaliza plângerile din ultimii doi ani privind amenințările cu violență

Lucian Bode, ministrul de Interne, anunță că poliția va reanaliza plângerile din ultimii doi ani privind amenințările cu violență
Foto: gov.ro

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat luni că a solicitat tuturor Inspectoratelor de Poliție din țară reanalizarea plângerilor făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.

Poliția va reanaliza plângerile din ultimii doi ani privind amenințările cu violență, a precizat Lucian Bode, ministrul de Interne

Precizarea ministrului Lucian Bode vine în contextul cazului de la Onești, unde un bărbat este acuzat că a sechestrat și ucis doi muncitori ce renovau un apartament.

Ministrul de Interne a afirmat, la Antena 3, că modul în care polițiștii au tratat cazul de la Onești este inadmisibil, acuzându-i de neglijență, potrivit G4Media.ro.

Șefii IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, schimbați după intervenția eșuată de la Onești

În 3 martie, ministrul de Interne anunțaînlocuirea conducerilor de la IPJ Bacău și Poliție Onești. Lucian Bode le reproșa că nu au valorificat toate datele și nu au alocat toate resursele de care dispuneau.

Astfel, începând din data de 5 martie, comisarul șef de poliție Buliga Toader a fost împuternicit să exercite, timp de trei luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, potrivit Poliției Române.

„Comisarul șef de poliție Buliga Toader are peste 25 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.În perioada 2018 – 2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 și până în prezent, a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I.”, se arată în comunicatul de presă transmis, vineri, de Poliția Română.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe