DIICOT: O femeie din Sălaj, purtătoare de HIV, a fost obligată să se prostitueze. Mai mult, ea susține că prezintă și simptome de COVID-19

DIICOT: O femeie din Sălaj, purtătoare de HIV, a fost obligată să se prostitueze. Mai mult, ea susține că prezintă și simptome de COVID-19

DIICOT Sălaj a reținut, pentru 24 de ore, trei persoane acuzate că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de persoane, arată un comunicat de presă transmis de procurorii anti-mafia.

Prin „amenințare, șantaj și umilire”, inculpații ar fi obligat o femeie, în vârstă de 23 de ani, să se prostitueze în mai multe locații din județ, deși ea era purtătoare a virusului HIV. Mai mult decât, tânăra susține că ar prezenta simptomele specifice COVID-19.

Magistrații susțin că inculpații dețineau controlul total asupra persoanei vătămate și o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însușindu-și nu numai banii câștigați de aceasta din prostituție, dar și limitându-i posibilitatea de mișcare. Pentru a o umili și a-i demonstra autoritatea pe care o dețin asupra sa, unul dintre inculpați i-a cerut victimei să iasă din casă și să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte și iarnă, sub amenințarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei.

Aceasta a fost astfel obligată să întrețină relații sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei și 200 lei pentru o oră, iar în situația deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de către inculpați.

Actele medicale din dosar arată că victima a fost diagnosticată cu virusul HIV încă din 18 mai 2018, dar până în prezent nu a respectat indicațiile de dispensarizare și tratament, punând în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreținerea de relații sexuale neprotejate.

Astfel, în 15 martie, structurile DIICOT și SCCO din Sălaj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, moment în care partea vătămată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus.

Din cauza situației de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulți bărbați într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua și o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV.

Persoanele care au cunoștință cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj și să efectueze de urgență analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV, arată același comunicat de presă.

Tot în 15 martie, procurorii DIICOT Sălaj și BCCO București au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, în urma căreia au fost ridicate 7 telefoane mobile, 7 cartele telefonice, mai multe înscrisuri şi fotografii, un card bancar şi suma de 850 de lei.

Luni, 16 martie, cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB și IJJ Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe