Scade rata de infectare în București! 3 județe se află în scenariu roșu

Scade rata de infectare în București! 3 județe se află în scenariu roșu
Foto: Pixabay

Scade rata de infectare în București. Capitala se menține în scenariul galben, cu 2,57. Doar 3 județe roșii există la nivel național, Cluj – 3,13, Ilfov – 3,07 și Timiș – 3,75.

La nivel național, rata de infectare este de 2,20, în ultimele 14 zile, potrivit raportului GCS. La nivel național există 997 de pacienți internați la ATI. În total, în toate unitățile sanitare, 7.968 de pacienți cu COVID-19.

Guvernul ia în calcul redeschiderea restaurantelor la interior în București. Anunțul premierului Florin Cîțu

După ce Bucureștiul a intrat în scenariul galben, Guvernul României ia în calcul redeschiderea restaurantelor din Capitală, la interior. Condiția este ca valoare de sub 3 infectări la mia de locuitori să se mențină o perioadă, a declarat Florin Cîțu.

„Bucureștiul de exemplu, a trecut sub 3 la mie. Asta înseamnă că măsurile luate în ultima perioadă, inclusiv a sărbătorilor au dat rezultate, iar Bucureștiul a trecut sub 3 la mie. Dacă se păstrează, înseamnă că putem redeschide restaurantele”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, la Palatul Victoria.

Contextul epidemiologic va fi decisiv în evaluarea și aplicarea măsurilor, în perioada următoare, a mai transmis Cîțu.

„Aș vrea să redeschid economia mâine. Ca să ne permitem, totul depinde de noi toți. Vaccinarea și cele 3 reguli – mască, distanțare, igienă”, a mai declarat Cîțu.

Tags: