Radu Banciu: Magistrala 5 de metrou va fi singura în istoria postdecembristă. Fix acum l-au pus director pe unul care ani la rând n-a făcut nimic (VIDEO)

Radu Banciu: Magistrala 5 de metrou va fi singura în istoria postdecembristă. Fix acum l-au pus director pe unul care ani la rând n-a făcut nimic (VIDEO)

Mariana Miclăuș și-a dat demisia de la conducerea Metrorex, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a sugerat că a trebui să facă acest lucru deoarece a ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea Magistralei 5. În locul lui Miclăuș a ajuns director interimar Gabriel Mocanu. Numirea acestuia nu e deloc văzută cu ochi buni de Radu Banciu. În ediția de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu, jurnalistul a susținut că Mocanu a mai fost director al Metrorex, fiind numit de Ludovic Orban, și nici atunci nu a făcut nimic.

Radu Banciu, întrebare pentru Ludovic Orban: De ce nu v-a trecut prin minte să mă puneți pe mine șef la Metrorex?

„Uite că doamna Miclăuș a fost silită să plece, bă, dar nu aveam un răspuns când va fi gata, totuși, magistrala. De asta e o veste tristă, că înseamnă că e prăpăd mare de tot acolo așa cum, desigur, am insinuat noi de multă vreme, că nu va fi gata niciodată. Este? De ce să-ți dai demisia dacă magistrala e gata cu două săptămâni mai târziu sau cu o lună, sau cu două, sau cu trei. Trei luni la 30 de ani nu e o dramă. Toți bucureștenii ar semna cu ambele mâini o întârziere de trei luni. Bine, dumneavoastră ați întârziat aici zeci de ani, e adevărat, dar acum numai contează foarte mult. Ideea e că nu va fi gata niciodată, nu-i așa?

Care e marea dramă? Faptul că acest domn, Gabriel Mocanu, a mai fost director general în urmă cu zece ani la metrou. Știți de cine a fost pus atunci? De Ludovic Orban!

Cum și-a amintit Orban, exact în stilul lui Liviu Dragnea, de un nene care nu făcea nimic. Fraților, vorba unei telespectatoare, îți vine să vii toată țara aicea numai ca să poți să-i tragi ăstuia două palme.

Deci domnul Orban a pus pe unul la Metrorex, într-un moment crucial pentru existența acestei companii: terminarea primei magistrale, prima și ultima, din istoria postdecembristă a României. Alta nu va mai fi niciodată. Este singura magistrală pe care România capitalistă o poate duce la liman în existența sa. Dacă va dura capitalismul 500 de ani în România, mai mult de o magistrală de metrou Drumul Taberei – Eroilor noi nu vom avea niciodată. Ar fi un eveniment istoric! Am mai spus-o: este prima ctitorie a epocii capitaliste a României.

Domnilor, l-a pus pe unul care a fost director general la Metrorex ani la rând și n-a făcut absolut nimic. Deci era în crunta perioadă în care nu se mișca nimic la Metrorex. Nu exista la orizontul cel mai larg nici măcar o intenție a lor să facă ceva. Ăsta a fost numit cu o grabă uluitoare șef la metrou.

Domnu’ Orban, să vă întreb ceva: de ce nu v-a trecut prin minte să mă puneți pe mine șef la Metrorex? Mă, mânca-v-aș gura, la ora asta eram în tunel deja! De ce l-ați pus, domnule, pe ăsta, care oricum nu are niciun fel de interes? Cum de v-ați gândit exact la el? Nu-mi miroase a bine…”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mariana Miclăuș și-a dat demisia de la conducerea Metrorex. Gabriel Mocanu, numit în loc

Mariana Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director general al Metrorex, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a reproșat că a ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea Magistralei 5: „După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles”.

Gabriel Mocanu a fost numit director general interimar, după o ședință a Consiliului de Administrație a Metrorex. El a mai fost la conducerea metroului și acum mai bine de zece ani.

Ion Rădoi, liderul Sindicatului Liber din Metrou (USLM), susține că noul termen de finalizare a lucrărilor la Magistrala 5 este finalul anului.

În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat recent că Magistrala 5 „va fi dată în folosință cât de repede este posibil”.

Urmăriți B1TV.ro și pe