Radu Banciu: „România a adus 1,2 milioane de măști defectuoase, care au fost distribuite în spitale. I-au nenorocit pe medici”

Radu Banciu: România a adus 1,2 milioane de măști defectuoase, care au fost distribuite în spitale. I-au nenorocit pe medici

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” problema măștilor de protecție cumpărate de GUvernul României, care prezintă defecte și sunt neconforme cu legislația Uniunii Europene, și care aub ajuns la medicii din spitalele românești, care îngrijesc pacienți infectați cunoul coronavirus.

Suntem protejați de stat. Statul veghează, l-ați văzut și pe ministrul Tătaru extrem de amabil cu noi, un om care într-adevăr își face datoria la maximum. De exemplu, în cazul importului de măști din Republica Populară Chineză, România a adus 1,2 milionane de măști defectuoase, fără licitație ca să ajungă pe mânile celor de la Unifarm, firma statului. Măstile au fost distribuite în spitale, însă nu aveau nici un fel de acoperire regulamentară. Nu îi protejau pe medici, pe cadrele medicale, de eventuale îmbolnăviri au fost distribuite acolo la grămadă tocmai pentru că statul se îngrijește de oameni. În fiecare zi auzim de la Guvernul PNL și de la președintele Iohannis cum se face totul pentru casănătatea oamenilor să primeze. De asta sunt revoltați și cu decizia CCR, că nu mai pot avea grijă de sănătatea noastră. Între timp i-au nenorocit pe acești medici”, a declarat Radu Banciu.

Guvernul a cumpărat măștile cu defecte fără să țină cont de faptul că nu ofereau nici un grad de protecție

„A fost necesar ca Ambasada Chinei la București,să dea un comunicat și să spună că contractul era respectat de partea chineză. și că nicăieri în contract nu scrie că trebuiau să fie măști chirurgicale. România a cumpărat aceste măști cum cumpăra pe vremuri autobuze, fără aer condiționat sau AirBus A318 în loc de A319, deși erau la același preț. Este în logica prostiei, sigur și a spăgii, acolo unde este cazul. Iată cum vă apăraă statul!Tocmai astăzi Danemarca a considerat că nu există nici un fel de apărare pentru cetățean când aceata poartă mască. Danemarca nu recomandă cetățenilor săi în nicio împrejurare purtatarea măștii pentru că acestea nu sunt corespunzătoare. Ministrul Danemarcei a declarat că atunci când se va demonstra clinic utilitatea în vreun fel al măștilor, atunci populația va purta. Într-adevăr, intervenție salutară pentruEuropa. Așa se face într-o țară care lucrează pentru oameni.Măcar acolo sunt studii, e interesat cineva. Ei nu sunt ca turmele de oi, noi aplicăm ce cred alți. În România nu s-a făcut nici un studiu”, a spus prezentatorul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu a susținut că aceste măști cu defecte de fabricație va ajunge și la cetățeni, care vor plăți ca să se îmbolnăvească

Protecția populației este ultimul lucru al guvernării PNL cum a fost și ultimul lucru al guvernării PSD. Cum să le aduci medicilor în spitale măsti defectuoase, stricate, care nu au nici o acoperire. Măști care nu reprezintă nimic. Cu astea o să umblăm și noi pe stradă la valul 2 de amenzi pe care le pregătește Guvernul României. Președinte țării a avut astăzi o ieșire. A spus că PSD vrea pieirea națiunii, cel mai mare corupt, care vrea să ne toace în picioare. El și cu Ludovic Orban au în vedere discuții pentru o eventuală modificarea a Constituției. Va fi un referendum, va trebuia Parlamentul să dezbată…Vor să modifice Constituția că nu le-a căzut bine decizia CCR care nu îi mai lasă să fure 120 de milioane de euro, la cer se mai adaugă vreo 50 de milioane pe care le mai aveau ei. Asta a fost singura idee pusă în aplicare și aprope reușită a guvernării orban în perioada pandemiei. Să îmi spună mie cineva ce au mai făcut altceva pentru oameni. Îi reamintesc președinteleui Iohannis că prețurile au crescut în România de la începutul pandmeiei cu 6,4%. Este o bătaie de joc monumentală! El a spus că se vor plafona prețurile. Ce ați făcut pentru oameni în afară de faptul că i-ați amendat? Acum trebuie să dam bani pe măștile firmelor voastre, care au câștigat fără licitație….Aduc măști neconforme cu legislația Uniunii Europene, să ne îmbolnăvim pe banii noștri…„, a declarat Banciu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti