Radu Banciu: România este prima țară unde o albie a unui râu s-a revărsat din cauza gunoaielor. Pe margine n-a ieșit apa, ci ziarele, cizmele, borcanele și ce mai era aruncat acolo (VIDEO)

Radu Banciu: România este prima țară unde o albie a unui râu s-a revărsat din cauza gunoaielor. Pe margine n-a ieșit apa, ci ziarele, cizmele, borcanele și ce mai era aruncat acolo (VIDEO)

Radu Banciu a declarat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, că ablai râului Olteț s-a revărsat din cauza gunoaielor. Pe fondul precipitațiilor abundente, cursul apei a fost blocat de cantitățile imense de gunoaie, susține jurnalistul, astfel că până la urmă și-a ieșit din matcă, scoțând la iveală, pe margine, ziare, cizme, borcane, „ce era aruncat acolo”.

Radu Banciu, după ce albia unui râu din România s-a revărsat din cauza gunoaielor

„În România – să știți că m-am liniștit când am citit această știre, care ar fi fost într-adevăr oribilă dacă venea de oriunde din altă parte – am mai depășit o limită. Este prima țară, cel puțin după cunoștințele noastre, unde o albie a unui râu s-a revărsat din cauza gunoaielor. Au dat gunoaiele apa pe dinafară. N-a mai suportat, atâtea s-au adunat. În județul Olt, cursul râului Olteț blocat de cantitățile imense de gunoaie până la urmă și-a ieșit din matcă – gunoaie, sigur, aduse de viitură. Pe margine n-a ieșit apa, ca de obicei, ci au ieșit ziarele, au ieșit cizme, au ieșit borcane, au ieșit măști, au ieșit mănuși, au ieșit căpățânile de varză, ce era aruncat acolo. Extraordinar! Dacă am fi citit știrea aceasta undeva într-o țară civilizată, ne-ar fi părut rău pentru planetă și am fi zis, ca tot românul săritor, ca tot românul cu frica de Dumnezeu, ca tot românul creștin, vai de mine, dar cum a ajuns planeta asta! (…) Întâmplându-se în România însă, nu interesează pe nimeni!”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vremea rea continuă să facă prăpăd în România

Țara este traversată de precipitații abundente, în această perioadă, astfel că mai multe localități au fost inundate, oferind imagini neplăcute, cu gospodării distruse, alunecări de teren și mașini cuprinse de viitură. Potrivit specialiștilor, furtunile vor continua până la sfârșitul săptămânii, în ciuda faptului că temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Vremea le dă bătăi de cap românilor și miercuri, 17 iunie, când instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în mai toate regiunile României. Aceasta se va manifesta preponderent după-amiază și în prima parte a nopții, astfel că ne putem aștepta la înnorări, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Urmăriți B1TV.ro și pe