Radu Banciu: „Vă reamintesc că la Suceava viața și mai ales moartea își continuă traseul” (VIDEO)

Radu Banciu: „Vă reamintesc că la Suceava viața și mai ales moartea își continuă traseul” (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde mai multe persoane au acuzat că li s-ar fi pretins mitădin partea personalului medical, pentru servicii ce vizau rudele decedate de la morga unității.

Radu Banciu, despre situația de la Spitalul Județean Suceava

„Vă reamintesc că la Suceava viața și mai ales moartea își continuă traseul. Am aflat în ultima vreme că, de exemplu, la morga Spitalului din Suceava trebuie să dai șpagă. Dai șpagă pentru că au avut grijă de mort, adică l-au omorât la timp cei din spitale, eroii națiunii. Cică dacă nu dai șpagă, nu recuperezi mortul. Ori acum trebuie să te grăbești, că nu mai e vreme, nu mai poți să îl îngropi. S-au gândit băieții ca cei cu măștile – de la 0,5 bani, cât era masca, acum înțeleg că e peste 7 lei masca. (…) Masca nu este recomandată, ca să înțeleagă lumea, dar dacă tot ni se spune că este cvasi-obligatorie, atunci măcar să o găsim, că noi încercăm să respectăm legea. Dacă statul ne impune acest lucru, atunci să ne permită să ne cumpărăm, dar nu la 7 lei masca, că nu de aia e stare de urgență, să crească prețul de 350 de ori”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost sesizați că în intervalul martie – aprilie 2020 angajați din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă„Sfântul Ioan cel Nou” au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate. De partea cealaltă, personalul susține că banii erau destinați serviciilor privind constatarea decesului, dar și pentru îmbălsămarea și îmbrăcarea persoanelor decedate. Cu toate acestea, aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale.

Concret, mai multe persoane au reclamat că o angajată de la morga spitalului le-a cerut să lase câte 100 de lei într-o cutie de pantofi, atunci când au mers să-și preia rudele decedate. Angajata în cauză motivase gestul prin faptul că banii ar reprezenta o taxă pentru serviciile de la morgă.

Potrivit datelor prezentate de autorități la cel mai recent raport, Suceava este județul cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus din România. Dacă per total la nivel național au fost confirmate 5.202 de cazuri de COVID-19, 1.487 dintre acestea provin din Suceava, zonă poreclită de mulți drept „Lombardia României”. În plus, din bilanțul total de 248 de decese înregistrate în țară pe fondul pandemiei de COVID-19, cele mai multe victime provin chiar din Suceava (63).

Urmăriți B1TV.ro și pe