Radu Banciu: Vine vaccinul, dar în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței

Radu Banciu: Vine vaccinul, dar în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, declarația făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, potrivit căreia, România va fi nepregătită să administreze vaccinul anti-COVID-19 populației, atunci când va ajunge lotul negociat de Comisia Europeană.

„Alexandru Rafila care deja ne-a pus în garda că-n perspectiva introduceriiunui vaccin patentatpână undeva la mijlocul anului viitor, România fiind membră a Uniunii europene a primit și ea niștesaci cu vaccinuri. Stiti care este marea problemă a lui Rafila: omul se îndoiește că România ar avea capacitatea de a-și vaccina cetățenii întrucâtnoi nu avem nimic pregătit pentru asta. PSD-ul, care se ocupă de pensii nu a luat niciodatăîn calcul, dar nu că ar fi luat-o guvernele PNL. Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai multi morțide COVID în momentul de față din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm. Avem de 10 ori mai puțin morți decât Marea Britanie, îi depășim în maxim doi ani…Atenție! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morți de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deși deși vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței. România nu este pregătită șă administreze vaccinul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România trebuie să se pregătească din timp pentru campania de vaccinare anti-COVID-19

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS a vorbit marți seară despre cum trebuie să se pregătească autoritățile din România, înainte de a primi dozele de vaccin anti-COVID, care au fost negociate pentru țara noastră deComisia Europeana.

Medicul a afirmat că, chiar de mâine, autoritățile ar trebui să întocmească un plan privindmodul de organizare, transportul, depozitarea și administrarea serurilor, care necesită condiții de păstrare extrem de stricte.

„Dacătotvremsăarătămcăsuntem silitoriînafurnizapopulațieidinRomâniavaccinulnecesar, ar trebui demâinesăne preocupe modul deorganizare, delogistică, centrele de vaccinare,cinesăadministreze vaccinul.Săsefacăcartografia tuturor grupurilor vulnerabile astfelîncâtsăpoatăfivaccinate.Săvaspun din cecauza. Vaccinurile noi,revoluționarepebazade ARN trebuie nu transportate congelate,cicongelatelaminus 70-80 de gradeșinuexistănicioțară,inclusivînRomânia, cu o capacitate de stocare la o astfel detemperatura. Ele vor fi livrateînrecipientcareconțîngheațăcarbonicașicare trebuiesăajungădirect in centrele de vaccinare unde potsărămânărefrigeratetimpdecâtevazile”, a declarat Rafila la Digi24.

Nu știu dacă România va fi pregătităpentru administrarea atunci când va primi vaccinul anti-COVID-19

În România trebuie să înceapă cât mai urgent pregătirile pentru administrarea dozelor de vaccin anti-COVID, nu să aștepte să ajungă în țară și apoi să nu aibă condiții de păstrare și administrare.

„Eusuntfoarteîngrijorat,văzândașacum nemișcămînzonaorganizatorică,căvaexistăacest vaccin disponibil,ComisiaEuropeanăși-afăcuttreaba,Româniavaputeaprimi vaccinulșiorganizareapentru administrarea vaccinului nuștiudacăvafigata. Credcălucrulacestatrebuie de acumînceput,încâtîneventualitateaîncareacest vaccin va fi disponibilsăpoatăfi administratîntr-untimpcâtmaiscurt unuinumărmarede persoane”, a completat Rafila.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)