Băsescu, în direct pe B1 TV: I-am propus lui Victor Ponta de două ori să fie premier. N-a răspuns, a răspuns Antonescu (VIDEO)

Băsescu, în direct pe B1 TV: I-am propus lui Victor Ponta de două ori să fie premier. N-a răspuns, a răspuns Antonescu (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat duminică seară în cadrul emisiunii „La Taifas cu Ion Cristoiu„, difuzată pe B1 TV, că i-a propus liderului PSD, Victor Ponta, să ocupe funcția de prim ministru, însă acesta nu i-a răspuns.

I-am propus lui Victor Ponta de două ori funcția de prim ministru”, a declarat șeful statului, precizând că liderul PSD nu a răspuns la această solicitare.

Șeful statului a precizat că discuția s-a purtat cu ceilalți lideri USL – Crin Antonescu și Daniel Constantin – și nu cu Victor Ponta, cel direct implicat în problemă.

Eu am avut supriza refuzului mandatului de premier de către Victor Ponta, în negocierile din 6 februarie anul acesta. Victor Ponta n-a răspuns nimic, a răspuns Crin Antonescu și ăla micu, cum îi spuneți, Daniel Constantin. A fost o ofertă pe care i-am făcut-o la consultările de la Cotroceni. Nu a spus publicului pentru că-i era greu să o spună în condițiile în care cerea anticipate. S-ar putea ca Victor Ponta să aibă ceva pe conștiință, care încă nu poate fi spus public și din cauza asta nu a putut să spună ”da”.”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele a mai precizat că liderii PDL erau la curent cu posibilitatea ca liderul PSD să fie numit în fruntea Guvernului, fiind pregătiți să plece din fruntea ministerelor pe care le conduceau.

Liderii PDL au fost pentru propunerea pe care urma să i-o fac lui Ponta. Cei care trebuiau să știe …știau că la consultări îi voi propune lui Victor Ponta funcția de prim ministru. În condițiile astea, ei au fost pregătiți dinainte pentru plecare. În momentul în care știam că a doua zi se va produce demisia premierului Emil Boc”, a spus președintele.

Miniștrii erau pregătiți pentru varianta ca Victor Ponta să fie premier și atunci trebuia să anunț public că și îl aștept cu Guvernul”, a mai spus Traian Băsescu.

La scurt timp după ce Traian Băsescu a declarat, că i-a propus lui Victor Ponta funcţia de premier, liderul PSD a declarat că preşedintele minte. În replică, şeful statului i-a înmânat lui Ion Cristoiu stenograma cu discuţia purtată cu Victor Ponta.

Vezi AICI mai multe despre reacţia lui Ponta

Șeful statului a mai precizat că, în locul lui Victor Ponta, nu ar fi refuzat propunerea de a fi premier, spunând chiar că ar fi fost dispus să îl ajute pe liderul PSD să își aleagă miniștri pentru a forma Executivul.

Propunerea nu trebuia refuzată, mă duceam în Parlament și aveam zece zile să îmi fac Guvernul, îl duceam până la alegeri. (…) Nu este comportamentul responsabil al omului politic. (…) Probabil că din interes național, și eu l-aș fi ajutat să își facă guvern. Pentru mine ar fi fost imposibil dacă spunea da să spun: Da, dar nu vreau”, a mai spus președintele.

Traian Băsescu: I-am propus lui Victor Ponta funcția de premier

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17011').select();" id="embed_text_17011" />

Urmăriți B1TV.ro și pe