Traian Băsescu, la "Bună seara, România": În Parlament s-a pierdut direcţia politică, putem uita de Schengen. Zgonea să demisioneze (VIDEO)

Traian Băsescu, la "Bună seara, România": În Parlament s-a pierdut direcţia politică, putem uita de Schengen. Zgonea să demisioneze (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, în exclusivitate la emisiunea ”Bună seara, România”, difuzată de B1 TV, că România nu mai are șanse de a intra în Schengen după ultimele modificări aduse la Codul penal. Şeful statului a catalogat acţiunile desfăşurate marţi în Parlament drept „o pierdere a direcţiei politice” şi susţine că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din fruntea Camerei Deputaţilor.

Traian Băsescu: „Nu am văzut atâta hidoşenie în vreo lege”. DETALII AICI

”Eu am încercat să previn această reacție și nu vă ascund că am discutat cu domnul președinte Zgonea. Lucurile nu au fost înțelese și am estimat acest tip de reacție. Din păcate, el nu are efecte asupra celor care ne-au pus în această situație. Românii și România vor avea de suferit. Trebuie să uităm de șansa de a intra în Schengen pentru că va fi un raport foarte prost pe partea de activitate parlamentară și va scrie >, a explicat președintele Băsescu reacțiile venite din partea Comisiei Europene și mai multe ambasade din Europa.

Vezi AICI ce spune Traian Băsescu despre Legea amnistiei

Șeful statului a indicat şi care sunt cei trei mari responsabili pentru situația actuală, în opinia sa.

Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI și DNA, Crin Antonescu care a avut și el același tip de presiune și un om care s-a comportat ca un șemar, președintele Zgonea. Eu voi aplica toate procesele constituționale pentru a împiedica aceste modificări”, a precizat Băsescu.

Băsescu nu participă la învestirea lui Bolcaş. DETALII AICI

Valeriu Zgonea a manipulat votarea a două legi, cu o viteză extraordinară, care nu erau pe ordinea de zi, nu aveau avizul CSM. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze. (…) Acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare. Voi aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica aceste modificări”, a mai spus Traian Băsescu.

Basescu, la ”Bună seara, România”: Zgonea ar trebui sa demisioneze

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:52 - Daniel Constantin (PNL): Trebuie venit cât mai repede cu noua Lege a salarizării deoarece diferențele salariale între instituții sunt uriașe (VIDEO)
23:50 - Beneficiile cojilor de banană. La ce pot fi folosite acestea și de ce sunt recomandate de specialiști
23:25 - Ciolacu, reacție la acuzația că majorarea de salarii e insuficientă: Acum Guvernul atât poate. Eu nu răspund la șantaj, nu-mi bat joc de România și nu arunc țara în haos
23:21 - Ce se întâmplă dacă mesteci gheață. Medicii ne semnalează ce riscuri ar putea aduce acest obicei (VIDEO)
23:06 - O femeie din Londra a fost ucisă de proprii ei câini. Deținerea acestei rase a devenit interzisă în Marea Britanie
22:58 - Ciolacu: „Eu stau și mă întreb ce a făcut Nicușor Dan în 4 ani” / Critici și la adresa lui Clotilde Armand: „Mergeți în Herăstrău, își pierd oamenii copiii prin boscheți”
22:31 - Un bărbat din Suceava s-a sinucis. Acesta s-a stropit cu benzină și și-a dat foc în propria mașină
22:29 - Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României, a primit licenţa de participare în competiţiile europene (FOTO)
22:16 - Nicolae Păun, despre strategia Partidei Romilor privind alegerile din acest an: Eu nu am făcut altceva decât să mă țin de cuvânt. Sunt de bun-simț, și odată ce am bătut pama cu cineva, așa merg, fie că pierd, fie că am să câștig (VIDEO)
22:13 - Nicolae Păun (Partida Romilor), despre candidaturile la Sectorul 5, pe listele PUSL: Piedone a fost singurul care mi-a spus că romii trebuie respectați și trebuie să aibă consilieri. Cea mai mare bătălie e pe Consiliu, să schimbăm puțin mentalitatea (VIDEO)