Ediție specială ”360 de grade”: Alina Bădic și invitații săi, despre minunile sfântului Ioan Iacob Hozevitul (VIDEO)

Ediție specială ”360 de grade”: Alina Bădic și invitații săi, despre minunile sfântului Ioan Iacob Hozevitul (VIDEO)

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitații săi, preotul Vasile Ioana, editorul Lucreţia Teodoroiu, jurnalistul Cristian Curte, și inginerul Sorin Dinea, despre minunile sfântului Ioan Iacob Hozevitul, sărbatorit în această zi cât şi despre cuvioasa Teodora de la Silha, sărbătorită pe 7 august.

”Sfântul Ioan Iacob Hozevitul are o viață sub semnul miracolului pentru că el rămâne orfan de la trei luni. Când avea trei luni, mama lui a murit, și când avea doi ani, tatăl lui a murit. El a fost crescut de rudeniile lui undeva lângă Dorohoi. A fost dat la școală și a fost un elev eminent. A mers la Seminarul teologic de la Neamț, a intrat în Mănăstirea Neamț, acolo era stareț viitorul patriarh Nicodim. Apoi este trimis la Ierusalim, la locurile sfinte. Sfântul a rămas la Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit zece ani”, a povestit preotul Vasile Ioana.

Ediție specială ”360 de grade”: Alina Bădic și invitații săi, despre minunile sfântului Ioan Iacob Hozevitul

#DIRECT_ONE_ybxkzf#

”O minune încă din timpul vieții, făcută cu părintele Ioanichie Pârâială. Părintele, la un moment dat, se lovește foarte tare la un cot. În locul acela apare o mică rană, nu îi dă atenție. Monahii, în general se pun în seama lui Dumnezeu când vine voba de boli.

Rana se suprainfectează și ajunge la un TBC osos, ajunge să supureze continuu, cu fragmente de os. În fine, merge la spital, doctorii de acolo îi spun că infecția e generalizată în tot brațul și că acesta trebuie amputat, altfel se ajunge la septicemie și moare.

Și el, într-un moment de inspirație, spune că «dacă tot mor, măcar să mor întreg. Nu îmi tăiați niciun braț, mă întorc la mănăstire».

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul era un mare tămăduitor cu plante și când părintele Ioanichie se întoarce în mănăstire îi spune să stea liniștit pentru că se va ocupa el de boala lui. Astfel, începe să îi spele rana cu o tinctură pe care el o făcuse din plante din deșert. În câteva zile, săptămâni, nu numai că rana se închide, dar dispare și TBC-ul osos. Aici e de remarcat un fapt. Nu a fost doar fitoterapie. Părintele Ioanichie Pârâială povestește că în momentul în care sfântul Ioan Iacob îi spăla mâna, durerile încetau și că era suficient să-l atingă pe acea rană că nu numai că nu mai simțea durerea, dar simțea în inimă o pace, o bucurie încât avea toată nădejdea că sfântul îl va vindeca. Și iată că a fost vindecat”, a povestit Cristian Curte.