Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Adio durere la stomatolog! Avantajele tehnologiei laser (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Adio durere la stomatolog! Avantajele tehnologiei laser (VIDEO)

Sănătatea a fost subiectul central al ediției speciale de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”. Invitata Alinei Bădic a fost dr. Adriana Celebidache, medic primar stomatologie generală, specializarea tehnologie laser, care a vorbit chiar despre avantajele tratamentului cu această tehnologie.

Citește și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 7 – 13 august. Factor de noroc și un soi de protecție pentru Fecioare (VIDEO)

Ce presupune tehnologia laser folosită de stomatolog

„Stomatologia minim invazivă prin definiție e o stomatologie cu niște proceduri din ce în ce mai ușoare pentru pacient, cât și pentru medic, mai ușoare, mai curate și cu minim de substanță dentară pierdută, cu minim disconfort al pacientului.

Deci noi facem un tratament minim invaziv și atunci organismul răspunde foarte ușor și foarte repede. După o intervenție chirurgicală care nu e vastă, durează mai puțin, sigur că vindecarea postoperatorie e mult mai rapidă.

Mai intervenim și cu tehnologia laser și stimulăm regenerarea și, în acest fel, pacientul nu mai are dureri postoperatorii.

Tehnologia laser mai ales în procesele carioase se face cu economie de substanță, nu doare indiferent cât de profundă e caria. Nu mai facem anestezii. Deci din start ai un confort

Pe lângă acest beneficiu, zona pe care noi o tratăm prin tehnologe laser se sterilizează și nu doar pe suprafața pe care noi o tratăm, ci și substratul subiacent.

În cazul cariilor, recidiva de carie nu mai e.

Substanța dentară e protejară prin sterilizare, prin biostimulare și tratamentul e mininvaziv, căci cantitatea de substanță dentară e mult mai mică. Laserul scoate numai procesdul carios, e un proces de evaporare, rămânând dentina intactă”, a explicat dr. Adriana Celebidache, în cadrul emisiunii moderate de Alina Bădic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră