Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
Alina Bădic, realizatoarea emisiunii „360 de grade”. Foto: captură B1 TV

Alina Bădic și invitatele sale din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, dr. stomalotolg Adriana Celibidache și dr. farmacist Ioana Cacoveanu, au discutat despre stiluri de viață, tratamente și remedii, iar unul dintre subiectele abordate a fost alimentația de sezon.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Despre alimentația de sezon, la „360 de grade” cu Alina Bădic

„Nu există sănătate fără stil de viață. Fiecare etapă a vieții are propriile nevoi și, ca atare, este nevoie ca fiecare dintre noi să vină în întâmpinarea acestora. Așa cum în viața noastră este cazul să apară din când în când o energie pentru a funcționa corect, așa și celule noastre au nevoie de energie care este reprezentată de glucoză”, a declarat Alina Bădic în debutul emisiunii de pe B1 TV.

Întrebată în ce constă alimentația de sezon, sau mai exact ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm, Ioana Cacovean a explicat: „În momentul în care este atât de cald, ca urmare a deshidratării, unul din riscuri este inclusiv factorul de risc cardiovascular prin hipercoagularea sângelui, de exemplu. Nu numai apa ne hidratează, apa este foarte bună, dar apa trebuie să fie de foarte bună calitate ca să asigure această hidratare și atunci, în condițiile în care apa este de o calitate mai puțin bună, există amestecuri de băuturi non-alcoolice sau de alimente care pot să aducă hidratarea corpului”.

Ea spune că hidratarea poate fi obținută, de exemplu, „amestecând o băutură de aloe vera, care este o băutură foarte bună pentru sezonul acesta, dar ea este amăruie și atunci trebuie adus un gust dulce, care o echilibrează”.

„Putem folosi un amestec aloe vera împreună cu sirop de fructe obținut în casă sau un sirop de soc, de salcâm obținut în casă și obținem o băutură răcoritoare, energizantă pentru că, practic, îți aduce și glucoză, și îți aduce rezistență”, a adăugat Ioana Cacovean.

Referitor la băuturile colorate, Adriana Celibidache a spus: „Băuturile colorate consumate zilnic, sigur, pigmentează smalțul, dar să știți că am un pacient care foarte frecvent consumă fructe de pădure și dentiția este sănătoase. E pigmentată, e adevărat, dar a spus că nu îl deranjează, noi îl mai curățăm din când în când și totul este perfect”.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)