Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
Alina Bădic, realizatoarea emisiunii „360 de grade”. Foto: captură B1 TV

Alina Bădic și invitatele sale din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, dr. stomalotolg Adriana Celibidache și dr. farmacist Ioana Cacoveanu, au discutat despre stiluri de viață, tratamente și remedii, iar unul dintre subiectele abordate a fost alimentația de sezon.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Despre alimentația de sezon, la „360 de grade” cu Alina Bădic

„Nu există sănătate fără stil de viață. Fiecare etapă a vieții are propriile nevoi și, ca atare, este nevoie ca fiecare dintre noi să vină în întâmpinarea acestora. Așa cum în viața noastră este cazul să apară din când în când o energie pentru a funcționa corect, așa și celule noastre au nevoie de energie care este reprezentată de glucoză”, a declarat Alina Bădic în debutul emisiunii de pe B1 TV.

Întrebată în ce constă alimentația de sezon, sau mai exact ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm, Ioana Cacovean a explicat: „În momentul în care este atât de cald, ca urmare a deshidratării, unul din riscuri este inclusiv factorul de risc cardiovascular prin hipercoagularea sângelui, de exemplu. Nu numai apa ne hidratează, apa este foarte bună, dar apa trebuie să fie de foarte bună calitate ca să asigure această hidratare și atunci, în condițiile în care apa este de o calitate mai puțin bună, există amestecuri de băuturi non-alcoolice sau de alimente care pot să aducă hidratarea corpului”.

Ea spune că hidratarea poate fi obținută, de exemplu, „amestecând o băutură de aloe vera, care este o băutură foarte bună pentru sezonul acesta, dar ea este amăruie și atunci trebuie adus un gust dulce, care o echilibrează”.

„Putem folosi un amestec aloe vera împreună cu sirop de fructe obținut în casă sau un sirop de soc, de salcâm obținut în casă și obținem o băutură răcoritoare, energizantă pentru că, practic, îți aduce și glucoză, și îți aduce rezistență”, a adăugat Ioana Cacovean.

Referitor la băuturile colorate, Adriana Celibidache a spus: „Băuturile colorate consumate zilnic, sigur, pigmentează smalțul, dar să știți că am un pacient care foarte frecvent consumă fructe de pădure și dentiția este sănătoase. E pigmentată, e adevărat, dar a spus că nu îl deranjează, noi îl mai curățăm din când în când și totul este perfect”.