Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, protejată de puterea Maicii Domnului: „Locul și-a găsit oamenii și oamenii și-au găsit locul” (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, protejată de puterea Maicii Domnului: „Locul și-a găsit oamenii și oamenii și-au găsit locul” (VIDEO)
Alina Bădic a avut o ediție specială a emisiunii „360 de grade”, în care a vorbit despre cea mai veche icoană din lume a Maicii Domnului.

Cea mai veche icoană din lume a Maicii Domnului, realizată acum 2.000 de ani, chiar în timpul vieții Sfintei Fecioare, a ajuns săptămâna trecută în România, la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman. Despre acest eveniment deosebit de important au vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic și invitații săi – Lucrețiu Tudoroiu și Sorin Dinea.

Citește și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 mai. Vărsătorii sunt foarte munciți din toate punctele de vedere (VIDEO)

Mănăstirea Pantocrator din Teleorman e protejată de puterea Maicii Domnului

„Locul e minunat ales. Toată țara ar trebui să știe despre această mănăstire. E extrordinară! Dacă vorbim despre geografia sacră a României, acea mănăstire a fost aleasă cu mare chibzuință, și înțelepciune și clarvedere spirituală de cei care au ales-o. Acolo sunt oameni extraordinari, cu o trăire duhovnicească excepțională.

Adică locul și-a găsit oamenii și oamenii și-au găsit locul și au chemat-o și pe Maica Domnului, nu că nu ar fi venit în rugăciune și manifestările ei. Dar, încă o dată, s-a arătat că o putere mare protejează acest loc și e vorba de puterea Maicii Domnului”, a susținut Tudoroiu.

„Maica Domnului a venit acasă!”

La rândul său, Dinea a remarcat faptul că icoana a fost scoasă de două ori din mănăstirea din Grecia în care se află: o dată a ajuns la ruși, iar acum la noi: „E zonă ortodoxă, dar s-ar putea să aibă niște semnificații”.

„Maica Domnului, de regulă, nu dă semne degeaba. (…) O considerăm o vizită simbolică pentru că întreaga ei venire a fost marcată de niște simboluri. (…) Crucea aurită de la paraclisul unde va fi ageazmatar sau ce se construia acolo a avut un moment în care a strălucit de pur și simplu era numai lumină acea cruce. E un fenomen fizic, se reflecta soarele care era la apus. Nu în orice zi se întâmplă acest lucru”, a continuat Sorin Dinea.

„Maica Domnului a venit acasă! Dacă despre România se spune că e grădina Maicii Domnului, iată că a împlinit cuvântul oamenilor.

A venit într-un moment simbolic, în care Hristos a Înviat, dar încă nu s-a Înălțat, deci și-a întâlnit cumva fiul aici, simbolic, mergând pe pământ și și-a întâlnit Fiul, care e și aici, cum e pretutindeni în creștinătate și pe pământ”, a mai susținut Lucrețiu Tudoroiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră