​​​​​​​Ediție specială ”360 de grade”: Cum afectează sezonul rece sănătatea articulațiilor (VIDEO)

​​​​​​​Ediție specială ”360 de grade”: Cum afectează sezonul rece sănătatea articulațiilor (VIDEO)

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitata sa doctor Cipriana Dimitrakopoulos, despre cum putem reduce durerile reumatice în sezonul rece.

Medicul a explicat că temperaturile scăzute pot fi o cauză a durerilor articulare, dar acestea pot apărea și cu mult timp înaintea expunerii la frig.

”În sezonul rece temperatura scăzută, umiditatea crescută și variațiile bruște ale presiunii atmosferice au un efect negativ asupa întregului organism și implicit asupra articulațiilor noastre, intensificând durerile articulare.

Durerile articulare pot apărea cu mult timp înaintea expunerii la frig, odată cu variațiile bruște ale presiunii atmosferice. Sezonul rece poate fi considerat o cauză a durerilor articulare, dar, în niciun caz nu trebuie considerată singura cauză. Aceasta trebuie căutată cu foarte multă responsabilitate de medicul curant.

În sezonul rece, frigul favorizează procesul inflamator la nivel articular. Atunci când încercăm să evităm o alunecare pe gheață, contractăm foarte mult musculatura membrelor inferioare și a coloanei vertebrale și suprasolicităm articulațiile.

Tot o suprasolicitare a articulațiilor apare la cei care practică sporturi de iarnă, în special la cei care practică sky-ul.

Un alt aspect este faptul că în perioada rece ne hidratăm mult mai puțin iar această hidratare își pune amprenta și asupra articulațiilor noastre”, a explicat Cipriana Dimitrakopoulos.

Ediție specială ”360 de grade”: Cum afectează sezonul rece sănătatea articulațiilor

#DIRECT_ONE_v9r1f6#

Urmăriți B1TV.ro și pe