44 de migranți au fost depistați ascunși într-un TIR de polițiștii de frontieră din Arad

44 de migranți au fost depistați ascunși într-un TIR de polițiștii de frontieră din Arad
Sursa: Poliția de Frontieră

44 de cetățeni proveniți din India, Eritreea, Pakistan si Afganistan intenționau să treacă ilegal granița în Ungaria prin intermediul unui autocamion în care aceștia s-ar fi ascuns. Aceștia au fost depistați la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, conform unui comunicat oferit de către Poliția de Frontieră.

37 de persoane găsite la prânz

„În data de 25.11.2021, ora 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto  pentru o societate din Germania.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al compartimentului pentru marfă, unde au fost descoperiţi, ascunşi,  37 de cetăţeni străini.”, se arată în comunicat.

Majoritatea persoanelor depistate erau cetățeni solicitanți de azil în România.

Alte 7 persoane au fost identificate azi dimineață

De asemenea, au mai fost depistate și alte 7 persoane ascunse în două autocamioane conduse de către un șofer de origine turcă, respectiv română. Persoanele se ascundea printre mărfurile transportate de către cei doi șoferi. Mărfurile transportate erau constituite din role cu cablaje și saci cu accesorii de cauciuc, având ca destinație finală Germania și Norvegia.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au relatat că cetățenii provin din Eritreea şi Afganistan, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

În ambele situații, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tags: