Ambasada Marii Britanii SALUTĂ condamnarea lui Dragnea și votul masiv al românilor la europarlamentare și referendum: ‘Moment excepţional pentru democraţia românească’

Ambasada Marii Britanii SALUTĂ condamnarea lui Dragnea și votul masiv al românilor la europarlamentare și referendum: 'Moment excepţional pentru democraţia românească'

Ambasada Marii Britanii la București salută ieșirea în număr record la vot a românilor, pentru europarlamentare și referendum, dar și curajul magistraților de la Curtea Supremă de a-l condamna pe Liviu Dragnea.

”Poziția Ambasadei britanice privind evoluțiile recente din România: Moment excepțional pentru democrația românească. Trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrate zilele acestea, prin prezența masivă la vot și printr-o decizie cheie a justiției, că instituțiile sale funcționează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată. Felicitări, România! #30YearsOfFreedom”, se arată într-un mesaj transmis de purtătorul de cuvânt al ambasadei britanice.

Amintim că, luni, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Decizia ICCJ a venit la o zi după ce românii au dat o palmă dură PSD, votând masiv la referendumul pe justiție și împotriva PSD la europarlamentare.